ajankoh
Staart

Ajankohtaista

Screenkaihtimet uuteen Länsiterminaaliin

länsiterminaali screenkaihtimetKesällä 2017 toteutettu kohde Helsingin keskustassa on kerännyt huomiota laajemminkin. Uuden Länsiterminaalin suuret ikkunapinnat Helsingin satamassa saivat tuolloin suojakseen moottoroidut screenkaihtimet.

Arkkitehdin suunnitelma oli saada mahdollisimman paljon luonnonvaloa sisään, mutta tiettyinä aikoina vuorokaudesta häikäisy muodosti ongelman. Uuden Länsiterminaalin ikkunoista läpitunkeutuva auringonvalo oli haitaksi työntekijöille sekä asiakkaille.

Asiakas otti yhteyttä asiantuntevaan aurinkosuojaliikkeeseen ja yhdessä asiakkaan kanssa kohteeseen suunniteltiin toimiva, helppokäyttöinen ja vallitsevien sääolosuhteiden mukaan säätyvä ratkaisu. Häikäisyn lisäksi haluttiin poistaa auringon aiheuttamaan kuumuutta mahdollisimman tehokkaasti.

 

länsiterminaali screenkaihtimetKohteeseen suunniteltiin useammasta yksiköstä koostuva ratkaisu moottoroiduilla screenkaihtimilla. Jo alkuvaiheessa oli selvää, että kankaaksi olisi valittava mahdollisimman tumma, jotta auringon aiheuttama häikäisy saataisiin poistettua tehokkaasti. Koska kohteessa haluttiin poistaa myös kuumuutta, kankaaksi valikoitui Mermet Koolblack 3%, jossa yhdistyvät nämä kaksi ominaisuutta Koolblack-erikoiskäsittelyn johdosta. Kaihtimet suunniteltiin ketkettävät omaan langattomaan Somfy Tahoma -ohjausjärjestelmään, jotta kaihtimia voidaan automatisoida ja säätää langattomasti tai automaattisesti auringonvalon mukaan.

 

Asiakkaan kommentti projektista:

"Rakennuksessa on isot, moneen ilmansuuntaan olevat ikkunapinnat ja Suomen neljä vuodenaikaa, mistä johtuen auringon häikäisy oli hyvin vaihteleva ja monimuotoinen haitta terminaalin palvelupisteissä työskenteleville. 

Meillä oli todellinen ongelma, johon löytyi joustava ratkaisu. Verhojen käyttö on myös erittäin helppoa. Lisäksi verhot ovat sopusoinnussa rakennuksen kiitellyn arkkitehtuurin kanssa.”

 

 

Kohteen suunnittelu ja toteutus: Studio Dekosol Oy

Lisää kuvia kohteesta Facebook ja Instagram -sivuillamme.

15.1.2018