ajankoh
Staart

Ajankohtaista

Lapsiturvalliset mekanismit

 

lapsiturvallinen ketjupidike Sunsystems toivoo että lapsiperheet myös Suomessa heräävät todellisuuteen ennenkuin on myöhäistä. Siksi Sunsystems toimittaa lapsiturvallisen mekanismin kaikkien valmistamiensa ketjukäyttöisten rulla- ja screenkaihtimien mukaan.

Sunsystems suosittelee kaikkia suomalaisia kuluttajia ja aurinkosuojien valmistajia käyttämään lapsiturvallisia sälekaihdin- ja rullaverhomekanismeja. Niin Suomessa kuin muualla maailmassa on valittavasti menehtynyt lapsia hirttäytymällä rullaverhojen ja sälekaihtimien naruihin.

Euroopan unionin komissio on tehnyt päätöksen, jolla nämä tuotteet tullaan yhdenmukaistamaan lapsiturvallisuuden takaamiseksi. Ennenkuin päätöksen pohjalta valmistuva laki astuu Suomessa voimaan, suosittelemme kaikkia asiakkaita käyttämään lapsiturvallisia mekanismeja ja lisävarusteita.

 

Markkinoilla on olemassa useita erilaisia lisätarvikkeita esimerkiksi rullaverhon narujen ja ketjujen keräämiseksi (yläkuvassa yksi malli ketjupidikkeestä). Markkinoilla on myös täysin lapsiturvallisia moottoroituja tuotteita, kuten esimerkiksi Sunseal-kaihtimet, jotka asennetaan siististi ikkunoiden väliin.

Lapsiturvallinen sälekaihdinmekanismi, Safiiri

Sälekaihtimiinkin on olemassa säädin, joka kerää narut turvallisesti piiloon kaihtimien ollessa ylhäällä. Safiiri on myös ainoa markkinoilla oleva integroitu sälekaihtimen säätölaite, joka täyttää Turvatekniikan keskus Tukesin turvallisuussuosituksen. Lue lisää www.safiiri.fi.

Sunsystems tulee jatkossa kiinnittämään erityistä huomiota mekanismien turvallisuuteen ja omalta osaltaan tutkimaan, testaamaan ja kehittämään näitä lapsiturvallisia tuotteita.

 

 

31.10.2012