moottori_ja_ohjaus
Staart

Kaapeloitu ohjaus

Sähkökäyttöiset Sunsystems-aurinkosuojat valmistetaan Somfyn valmistamilla sähkömoottoreilla. Moottoroidut aurinkosuojat ovat erittäin helppokäyttöisiä ja lisäävät tuotteiden käytettävyyttä sekä suojavat niitä. Moottorit ovat tehokkaita, käyntiääneltään erittäin hiljaisia ja kuluttavat hyvin vähän sähköä. Sähkökäyttöinen kaihdin tai markiisi on helppo säätää haluamaasi asentoon.

Yksinkertainen langallinen ohjausjärjestelmä, kun ei haluta käyttää radio-ohjausta. Yhtä aurinkosuojaa voidaan ohjata kytkimen ja moottorin välisellä suoralla johtoyhteydellä. Yhden tai useamman aurinkosuojan ohjaukseen suositellaan uutta Ib-ohjausjärjestelmää, jonka avulla voidaan ohjata useita aurinkosuojia ryhmitetysti samanaikaisesti. Kaapeloitavat eli langalliset moottorit vaativat aina hieman sähkötöitä ja useiden aurinkosuojien ohjaus-/syöttöjännitte on jaettava releillä samaan varokeryhmään. Kaapeloitavat moottorit ovat hyviä vaihtoehtoja esimerkiksi julkisiin tiloihin. Kaapeloidut ohjaukset mahdollistavat yksilöllisen ohjauksen. Langallisiin kaapeloituihin moottoreihin on saatavissa myös erilaisia lisävarusteita sekä aurinko- ja tuuliautomatiikka.

 

Kaapeloidut kytkimet

Yhdelle moottorille löytyy yhdistetty muuntaja ja kytkin Somfy kytkin kaapeloitu (Inis DC). Usealle moottorille tai moottoriryhmälle on oma kytkimensä, Centralis DC IB, jonka kanssa on käytettävä sopivaa muuntajaa. Mahdollistaa aurinkosuojien ohjauksen automaattisesti keskusohjausyksikköjen (esim. aurinko- aika- lämpötila- automatiikan) välityksellä. Aurinkosuojaa voidaan ohjata myös paikallisesti painikkeilla. Kytkimet on asennettava uppo- tai pinta-asennuksena lämmitettyyn sisätilaan.

 

Kaapeloitu automatiikka

Aurinkosuojat kaapeloitu automatiikka aurinkosuoja markiisi kaihdinantavat parhaan hyödyn kun niitä voidaan säätää optimaalisesti. Toimintoja voidaan automatisoida tarpeen mukaan, mikä on tehokkaan käytön edellytys. Automaattisella ohjauksella voidaan hallita rakennuksen jäähdytystä, lämmitystä sekä valaistusta normaalin aurinkosuojauksen lisäksi. Automaattisessa ohjauksessa myös vältytään mahdollisilta tuulivaurioilta ja aurinkosuojat kestävät pidenpään. Sunsystems-aurinkosuojiin on liitettävissä aurinko-, tuuli- ja sadeautomatiikka.

 

Väyläohjaus on tarjolla ammattimaiseen vaativampaan ohjaukseen. Väyläjärjestelmää käyttävän tekniikan avulla voidaan aurinkosuojia voidaan ohjata yhdessä kiinteistön muiden laitteiden kanssa.
Somfyn uusi Animeo IB+ on täydellinen visualisoinnilla varustettu suurten laitteistojen ohjausjärjestelmä.
Tarjolla on myös täydellisiä ratkaisuja EIB / KNX-, sekä LonWorks-järjestelmiä varten. Katso lisää eri väyläohjauksista.

Katso kaikki moottoroitavat Sunsystems tuotteet