Staart

Aurinkosuoja

Sunsystems-aurinkosuojaAurinkosuoja estää tehokkaasti auringon aiheuttaman kuumuuden. Aurinkosuojan avulla voidaan säädellä ikkunoista sisälle tulevaa aurinkosäteilyn määrää. Aurinkosuoja parantaa aina ikkunarakenteen g-arvoa. Ikkunan valintaan on siis kiinnitettävä erityistä huomiota, jotta “ikkunajärjestelmä” kokonaisuutena toimii halutulla tavalla. Aurinkosuojan sijoitus, sisälle vai ulos, on suurin ratkaiseva tekijä.

Selvää on että aurinkosuojien avulla saadaan selviä säästöjä jäähdytyksessä. Aurinkosuojan avulla voidaan lasitukselle sallia korkeampi g-arvo, jotta myös auringon lämpösäteilyä voidaan hyödyntää edullisella tavalla lämmityksessä. Tietyillä aurinkosuojatyypeillä voidaan myös vaikuttaa ikkunarakenteen U-arvoon positiivisesti, sillä tietyt aurinkosuojat toimivat myös lisäeristeenä. Yhdellä oikein suunnitellulla aurinkosuojajärjestelmällä voidaan siis vaikuttaa varsin pienellä investoinnilla moneen asiaan.  

Aurinkosuoja voidaan siis asentaa talon ulkopuolelle, sisäpuolelle tai ikkunan lasien väliin. Tehokkaimmillaan aurinkosuoja on, kun se asennetaan ikkunan ulkopuolelle. Energiataloudellisin ja käyttäjäystävällisin tulos saavutetaan yhdistämällä ulko- ja sisäpuolinen aurinkosuojaus. Uudet, ikkunan väliin asennettavat Sunseal-aurinkosuojat yhdistävät ulkopuolisten ja sisäpuolisten aurinkosuojien edut ja tehokkuuden.

Sunsystems Oy on Suomen suurimpia aurinkosuojien valmistajia. Sunsystems on keskittynyt erityisesti energiatehokkaisiin aurinkosuojiin sekä niiden ohjausjärjestelmiin. Tunnettuja Sunsystems-aurinkosuojia myydään ympäri Suomen.

 

Ulkopuolinen aurinkosuoja

Ulkopuolinen aurinkosuojaUlkopuoliset aurinkosuojat varjostavat rakennusta erittäin tehokkaasti ja pysäyttävät lämpösäteilyn rakennuksen ulkopuolelle. Tämän vuoksi ne säästävät energiaa ja viilentävät sisätiloja aurinkosuojausratkaisuista tehokkaimmin. Ulkopuolisia aurinkosuojia ohjataan joko manuaalisesti tai automaattisesti vallitsevan sään ja ilmaston mukaan. Talon ulkopuolella sijaitseva aurinkosuoja poistaa kuumuuden, mutta säilyttää maiseman.

Ulkopuolisia aurinkosuojia ovat:

Markiisit
Screenkaihtimet
Julkisivukaihtimet

 

Sisäpuolinen aurinkosuoja

sisäpuolinen aurinkosuojaSisäpuolinen aurinkosuoja on parhaimmillaan, kun halutaan vaikuttaa sisävalaistuksen laatuun ja häikäisyn estoon kaikissa sääolosuhteissa. Nykyaikaisilla sisäpuolisilla aurinkosuojaratkaisuilla saavutetaan myös erinomaisia lämpöteknisiä etuja. Sisäpuoliset aurinkosuojat toimivat myös ikkunan somistajina ja ne voidaan liittää talon muuhun sisustukseen.

Sisäpuolisia aurinkosuojia ovat:

Sälekaihtimet
Pliseekaihtimet
Puusälekaihtimet
Pystylamellit
Pimennysverhot
Screenverhot
Kangasverhot

SUNSEAL Sunseal Screen kaihdin verhoUUTUUS! Sunseal-tuotteissa yhdistyvät sisäpuolisten ja ulkopuolisten aurinkosuojien parhaat puolet. Ikkunan väliin asennettavat Sunseal Screen ja Sunseal Black Out -kaihtimet ovat lähes yhtä tehokkaita aurinkosuojia kuin ikkunan ulkopuolelle asennettavat. Tuotteet ovat yhtä helppokäyttöisiä kuin sisäpuoliset aurinkosuojat, mutta myös suojassa ulkoilmalta sekä käyttäjltä. Tehokkaan aurinkosuojauksen lisäksi Sunseal Screen ja Sunseal Black Out -kaihtimet toimivat ikkunoiden lisäeristeinä vähentäen lämpöenergian karkaamista eli parantaen ikkunoiden U-arvoa. Tehokkaiden Sunseal-aurinkosuojatuotteiden avulla voidaan siis säädellä ikkunan g-arvoa ja U-arvoa tarpeen mukaan! Lue lisää Sunseal-tuotteista.

Lue lisää miten aurinkosuojat säästävät rakennuksen energiankäyttökustannuksissa täältä.